INTERIÉRY

ARCHITEKTURA

NOVINKY

DESIGN

KONTAKT

STUDIO

KONCERTNÍ SÍŇ PLZEŇSKÉ FILHARMONIE

Veřejná soutěž o návrh koncertní síně

Rok

2011

 

Stupeň dokumentace

SOUTĚŽNÍ NÁVRH - STUDIE

 

Lokace

PLZEŇ/

ČESKÁ REPUBLIKA

 

Tým

FILIP ALBRECHT

JANA TVAROHOVÁ

 

Spolupráce

SONING s.r.o.

Projekt byl vytvořený v rámci soutěže o návrh koncertnho síně plzeňské filharmonie pro Český rozhlas. Základní myšlenkou bylo vytvořit ,,Levitující koncertní sál uvnitr ocelové konstrukce”. Celá stavba je koncipována jako částěčně otevřená ocelová konstrukce s vnitřním organický tvarovaným koncertním sálem. Ocelová konstrukce podpírá celou hmotu koncertního sálu a zároveň vytváří v požadovaných částech funkční prostory. Tvar ocelové konstrukce hmotově navazuje na bloky okolních budov. Pochozí rampy vychází z prostoru parku do hmoty samotné budovy a umožnují tak parku s ní pocitově splynout.

MEETPLACE © All Rights Reserved.